28. juni 2022 - 02:08Det er for svært for skoleelever at komme rundt med bus i Kerteminde Kommune 

Debatindlæg i Fyens Stiftstidende den 13. november 2017

 

Den offentlige transport fungerer i Munkebo, Langeskov og Kerteminde. MEN: du skal ikke bo ret mange kilometer væk fra de større byområder, før der er udfordringer med at komme til arbejde, skole, læge eller fritidsaktiviteter, medmindre du selv har bil.

Der har været arbejdet på at få en god forbindelse for unge, der skal mellem Langeskov og Munkebo for at komme til 10. Klassecentret eller produktionsskolen. Transporttiden er stadig for lang, hvilket medfører, at mange unge fravælger kommunens tilbud og tager til Odense eller Nyborg i stedet.

Endnu en kæmpeudfordring har vi med transport af skoleelever mellem Nymarkskolen og Munkebo. Kertemindelisten har presset på for at finde en akutløsning, men nej! Vi skal vente til vi får - endnu en - større analyse fra FynBus. Det er ganske enkelt for usmidigt over for vores borgere og for mig at se et spørgsmål om vilje og prioritering, at en busafgang ikke kan ændres, når den eksisterende ikke virker!

Når vi ikke kan få nogle ordentlige aftaler med FynBus, så bliver vi nødt til at finde andre løsninger på vores kollektive trafik. Kertemindelisten har ved flere lejligheder givet udtryk for, at vi ønsker at undersøge mulighederne for, at vi som kommune selv kan sørge for noget af den kollektive trafik (f.eks. en eldrevet shuttle bus), så vi ikke er afhængige af FynBus, som virker som en - mega dyr - stopklods for at få hensigtsmæssige afgange.

Målet er, at vi skal kunne tilbyde borgerne i hele kommunen en god infrastruktur!

Med venlig hilsen
Solveig Gaarsmand